Gluténmentes növényi granulátumok hozzáadott cukor nélkül
Gluténmentes és hozzáadott cukor nélküli növényi granulátumok az algától a borsófehérjén át a tofuig. Készítse el kedvenc fogásait növényi alapokon, mentesen, változatosan!
A növényi granulátum szó első hallásra talán furán hangzik, pedig általánosságban elmondható nem másról van szó, mint a szójáról és "társairól", de a mi esetünkben ide tartoznak más egyéb növényi főzési alapanyagok is, de majd erről később ejtünk szót. Elsősorban a vegetáriánus vagy vegán életmódot folytatók számára lehet alternatív megoldás a növényi granulátumok használata, de a "hagyományos" módon táplálkozóknak is érdemes kipróbálni ezeket a "más", újszerű vagy különleges alapanyagokat.
A szója régóta ismert és kedvelt helyettesítője a húsnak, akár granulátum, kocka vagy szelet formájában használjuk. Nincs erős, jellegzetes íze, ezért a fűszerezésre fordítsunk különös gondot. Felhasználása egyszerű, áztatás után szűrjük, és húshoz hasonlóan készítjük. Tehetjük vega fasírtba, rakott egytálételekbe, tálalhatjuk köretek mellé, süthetjük, főzhetjük, panírozhatjuk.
Szerencsére a szóját kerülők számára is tudunk alternatívát ajánlani, a borsófehérjéből készült granulátumok és kockák felhasználásukat tekintve megegyeznek szója társaikéval, csak összetételükben mások.
Az algákból kevés is elég ahhoz, hogy ételét ízesítse, ezen kívül rostban, nyomelemekben, vitaminokban igen gazdag ételkülönlegesség. Az alga, mint superfood többet tud, mint gondoná, blogcikkünkben részletesebben olvashat élettani hatásairól!