Liofilizált gyümölcsök, gyümölcsporok, fűszeres latte-porok
A gyümölcsporok, fűszeres latte-porok és liofilizált gyümölcsök viszonylag új termékek a hazai piacon. Minőségi alapanyagok, természetes íz, mindez hozzáadott cukor nélkül.
A gyümölcsporok elsőként külföldön, tőlünk Nyugatra jelentek meg, és napjainkban igen közkedveltek arrafelé. Hogyan is lehet gyümölcsből por állagot létrehozni - tehetjük fel magunknak a kérdést? Egy különleges eljárással, a liofilizálással.
Itthon egyre többet lehet olvasni a liofilizálásról, ami annyit jelent, hogy a tartósítást fagyasztva szárítással végzik. A fagyasztva szárítás egy speciális és igen költséges eljárás, melynek során a gyümölcsöt nagyon alacsony hőmérsékleten fagyasztják, majd vákuumban hosszú ideig szárítják. Ezzel a technológiával a gyümölcsből el tudják távolítani az összes vizet anélkül, hogy megváltozna annak színe, továbbá a benne lévő értékes összetevők maradéktalanul megmaradnak. Végezetül a gyümölcsöt finom porrá őrlik. Így készülnek a Pödör gyümölcsporai is, 100% természetes, tiszta és ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó gyümölcsökből.
Gyümölcsporaink nem tartalmaznak, tartósítószert, ízfokozókat, adalékanyagokat és hozzáadott cukormentesek is, azaz csak a gyümölcsben természetes formában előforduló cukrok találhatók meg bennük. Kóstolja meg Ön is ezeket a különleges finomságokat!