Kakaóporok, karobporok hozzáadott cukor nélkül
Természetes volt, hogy ebbe a kategóriába kizárólag a kakaó porok és karobporok hozzáadott cukor nélküli változatai kerülhettek bele, így kínálva Önök számára a lehető legtermészetesebb ízvilágot. Mert a mentes is lehet finom!
A karobpor
A szentjánoskenyérfa terméséből előállított kakaóra hasonlító, kissé édeskés ízű élelmi rostokban gazdag alapanyag. A karobpor készítése során a barna hüvelyes termést szárítják, pörkölik, majd végül megőrlik.
Ásványi anyagokban, kalciumban és vitaminokban gazdag (A és B vitamin), antioxidáns hatású termék. A kakaópornál magasabb a szénhidráttartalma, viszont a zsírtartalma alacsonyabb. Koffein-, teobromin-, valamint laktóz- és gluténmentes, nem tartalmaz koleszterint és még nátrium-szegény is. Így sokféle diétába beilleszthető és kakaóra érzékenyek is fogyaszthatják, valamint nyugodtan ihatják gyermekek, várandós és szoptató anyukák és idősek.
A karobpor felhasználható csokoládét helyettesítő termékek, krémek, pudingok készítésére, sütemények ízesítésére, de ugyanúgy használhatjuk növényi italaink ízesítésére is. Felhasználási mennyisége megegyezik a kakaóéval.
A kakaó
A kakaó pozitív élettani hatása közismert, bár fogyasztása elsősorban rendkívül finom ízének köszönhető. Fontos itt is kiemelni a minőséget, a magas kakaótartalmat. Kategóriánkat folyamatosan bővítjük, természetesen továbbra is szem előtt tartva a cukormentességet. Fogyaszthatjuk egyszerűen növényi italba keverve, krémekhez, desszertekhez, süteményekbe, kásákra, müzlikre szórva. A plusz ízzel együtt plusz energiához is jutunk.