GreenMark Organic bio amaránt 5kg
A bio amaránt mag kitűnő vas, kálcium, magnézium és cink forrás. Nemcsak a gabonákat, de valamennyi fontos növényi táplálékunkat figyelembe véve az amaránt vastartalma kiemelkedő mind mennyiségét, mind biológiai hasznosulását tekintve.
Kalcium tartalma nemcsak meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását tekintve a legjobb kalcium forrást jelentő élelmiszerré teszi az amarántot.
Az amaránt mag magnézium tartalma nagyságrenddel nagyobb a gabonaféléknél, amely jótékony hatással van az elme frissességének megőrzésére és a szívizom működésére. A termés alapvetően gluténmentes, ezért tökéletesen illeszkedik a lisztérzékenyek mindennapi étrendjébe.
Az amarántból pirított, puffasztott, pattogatott, extrudált termékeket is készítenek, ezeket keverhetjük müzlibe, joghurtba, kefirbe. Őrleményéből kását, krémlevest, lisztjéből pedig (magas keményítőtartalma miatt) kenyeret, tésztákat, süteményeket lehet készíteni. Panírozáshoz is alkalmas. Semleges íze miatt, sósan és édesen is elkészíthető.
|